Nu se mai poate trăi din poezie

eminescu

 

 

 

 

 

 

Trebuie să scriem. Dacă nu scriem, nu dăm clicuri, nu existăm social, e posibil să fim uitați. Nu, nu vrem asta. Vrem să fim de neuitat, ca Mihail Eminescu.

Mai ales în acest ceas greu pentru poezie. Cum? Nu știi? Vor să îl scoată pe Eminescu din manual, pentru anti-semitism!

Presupunând că suntem pe bune capitaliști, ca la carte: Dacă o idee este cu adevărat bună, ea sigur prinde și dă roade, nu-i așa? Și cum știi că e bună? Păi, au dat la ziar!!

Cum rămâne cu literatura proastă care nu are altă calitate decât antisemitismul? Cuvinte care nu fac nimănui cinste, scrise de mediocri care trec drept genii datorită talentului social.

Cum rămâne cu cei talentați la scris, care, în loc să se cultive, ajung, după rapida confirmare, să manufractureze aceeași și aceeași schemă cu titluri puțin schimbate?

Cum rămâne cu cei opriți, obsesiv, asupra adâncimilor iadului, de parcă înălțimile paradisului nu ar putea, și ele, exista?

Cum rămâne cu geniile care sunt nevoite să se bage unde nu se pricep?

Vrei să scrii o capodoperă? Uite ce ai de făcut: Regula numărul unu: 1.Fii om, nu împrăștia frica, ura și deșertăciunea, ci unde le vezi, nu le pune în valoare, și când poți, smulge-le ca pe buruieni.

După ce confecționează un singur cântec, trupe brusc celebre ajung să fie date drept model. Însă nu poate exista model chiar în orișice. Nu orice mulțime poate avea reguli. Adăugarea la anumite mulțimi este pur întâmplătoare. Nu poți inventa discipline fără să riști automutilarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s