Lăturalnicii fac discursul public troacă de porci

politics11Exasperați să privească adevărul verde în față, românii se ostenesc nemțește să spoiască ‘imaginea țării’ cu bidinele scumpe de import.

În timpul vizitei din Germania, președintele Iohannis a fost întrebat de un jurnalist străin: ce poate face România să oprească migrația cetățenilor săi? Răspunsul iritat al domnului președinte a fost descris de către ziariștii români ca o replică reușită care i-a făcut mândri de reprezentantul lor, care astfel a arătat că știe să pună la punct un ziarist obraznic.

Iată răspunsul domnului președinte: “Din păcate, când e vorba de România, se vede mai întâi migraţia sărăciei, dar se discută foarte greu de migraţia forţei de muncă calificată şi foarte calificată care pleacă din România şi vine în Germania. Cunosc personal sute de astfel de persoane – ca să nu zic mii – care s-au integrat perfect şi muncesc în Germania cu folos. Aceste persoane sunt o pierdere pentru România”.

Trebuie observat că Iohannis nu a răspuns la întrebare nici măcar ocolit. Dânsul nu și-a propus vreo măsură de aducere înapoi a milioanelor de români care nu pot să muncească la ei acasă „cu folos” (afară de tableta dăruită unui copil, pentru a comunica cu părinții săi plecați la muncă prin Europa, în primele zile ale mandatului său), ba chiar dă de înțeles că migrația economică ar fi un prilej de mândrie prin calitatea ei. Jurnalistul german care se arată preocupat de criza economică, socială sau demografică din România este cu siguranță un ipocrit care nu știe să zică ‘mersi’ pentru minunații emigranți cu care are fericita ocazie să se pricopsească.

Mândria prostească a ziariștilor români care și-au admirat președintele punând la punct un coleg obraznic arată că politicianismul și incapacitatea de comunicare și relaționare sunt bunuri de seamă în viziunea lor, care merită salutate și nicidecum sancționate. Oamenii ăștia își fură singuri căciula în văzul lumii și fac public dovada confuziei între înjurătură și binecuvântare.

Euforicii ziariști, în frunte cu Neculai Constantin Munteanu, marele disponibilizat de la Europa Liberă, sunt mândri să-și afirme înapoierea, alături de ‘președintele’ lor.

O intervenție din conferința de presă poate fi catalogata „din culise”? Sunteți ziariști, sau tromboni cu culise?! Lăturalnicilor

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s