Cum poți căpăta încredere în natura umană

charlie-hebdo-jumboCapitalismul, în pragmatismul său, a ajuns să regularizeze cele mai potrivite moduri de conduită pentru fiecare păcat al lumii. Și după ce au devenit profitabile, închisorile americane au început să fie umplute metodic. Iată că și prostia, lăcomia și servilismul românesc au început și ele să fie cultivate de partenerul american.

Democrația americană nu mai e ce-a fost, ci trăiește din gloria trecută. Însă nici înapoierea rusească nu mai e ce-a fost. În fiecare dintre ultimele două secole Rusia s-a găsit în situața de a fi invadată pe rând de francezi și de nemți, unul mai convins decât celălalt de superioritatea propriei civilizații și de invincibilitatea puterii sale militare.

Nici francezii, nici germanii nu erau un mister pentru ruși. Și nici puterea care se pregătește să facă aceeași mișcare în prezent cu aportul românesc nu reprezintă câtuși de puțin un mister pentru federația rusă, care, după o porție edificatoare de capitalism, pare să fi dat farfuria la o parte și refuzat frumos să mai servească în continuare.

După dezghețarea lansată de Gorbaciov și Reagan, americanii au rămas de fapt cu o datorie morală pe care acum încearcă să o ascundă printr-un exercțiu de trâmbițare a propriei neprihăniri. Glasnost și perestroika, pe românește ‘reformă’ și ‘deschidere’, sunt în acest moment implementate invers de către americani prin afirmarea terorismului.

După ce i-am văzut zeci de ani umăr la umăr în îndeletniciri mai mult sau mai puțin recomandabile și care i-au semnalat în aceleași coordonate industrial-militare, nu este deloc greu de crezut că rușii și americanii și-ar fi dat de fapt mâna în spatele cortinei ca să mai facă și ei un bănuț pe spatele fraierilor care își apără patria pentru un salariu de mizerie.

După cum hoțul devine bun cetățean când strigă după furt, la fel și bieții ziariști români plătiți să dezinformeze s-au repezit disciplinați pe firavele urme de opoziție pe care le pot găsi. Însă opoziția rămâne legală, chiar dacă suntem liberi să ignorăm orice argumente ca să atacăm persoana. Dacă e să pariem, în meciul ăsta e evident că suntem aliați cu cei care pierd, spre riscul României.

Ridicolul desant jurnalistic este cu totul păgubos: este o expresie a dezamăgirii pentru cât de puțin știu zgârciții de ruși să aloce propagandei din țara noastră. Dacă ar fi într-adevăr cea mai bună pastă de dinți, colgheit nu s-ar mai osteni să plătească reclamă. Rușii au toate avantajele pentru că luptă pe teritoriul propriu și că se apără. Iar când oportunitatea va apărea, natural că își vor lărgi sfera de influență.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s