…și la marginea prăpastiei ținem tot înainte

latuffÎn fața oglinzii, specia umană continuă să se studieze admirativ, înconjurată de pustiul devastării sale.

Orientarea individuală este influențată de politicieni, staruri ale societății. Votul este dat celor care dovedesc calitățile trebuincioase. Servilismul și ipocrizia se găsesc permanent printre ele, sau apar doar accidental?

Președintele Iohannis, interviu pentru TV5 Monde: ‘Pe planul politicii externe nu este nevoie de modificări semnificative în abordare’. ‘Autoritățile române s-au pronunțat tot timpul pentru o colaborare între UE și NATO pentru a determina Federația Rusă să respecte contractele si tratatele internaționale.’ Iată cum colaborarea între UE și NATO în privința Ucrainei nu este consensuală și Iohannis preferă în continuare să stea deoparte.

Lipsa de voce a României este un eșec diplomatic lamentabil. Nu există vreun contact vizibil al României cu Ucraina care să nu fie mediat de către NATO. Este greu de crezut că românii au același punct de vedere cu SUA, care se află pe partea cealaltă a globului. UE ia încă în considerare vocea păcii și se împotrivește marelui capital ce a investit enorm în armament și este mai mult decât dornic să îl folosească.

Domnule președinte, istoria este o hartă a naturii umane. Cu care lideri politici vă identificați mai degrabă, cu Hitler, Stalin, Churchill, Roosevelt, Petain, Antonescu sau Musolini? Istoria e bine să se repete doar la școală. Când deciziile națiunii sunt luate de lideri limitați în viziune, este foarte posibil să se repete și în viață și să ajungem la război.

Și pe tărâm cultural, acumularea cantitativă duce la năucire. Este foarte greu să stai conectat cu realitatea din cauza cantității zdrobitoare de informație pe care jurnaliștii sunt încurajați să o producă. Mai mult sau mai puțin conștient, societatea românească a devenit sedusă de gloria drumului către autonimicire.

Domnule Iohannis, neutralitatea și echilibrul nu înseamnă inacțiune. Aveți de lucru, temperați-i pe partenerii dv din NATO. Este o alianță ce riscă să devină extrem de periculoasă pentru pacea noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s