Dreptul la viață și libertatea de expresie

hypocrite
„…este o blasfemie, lucrurile care le prețuiesc cel mai mult, gândirea liberă și libertatea de exprimare, pe care întreaga noastră cultură este fundamentată, au fost pângărite și trebuie să manifestăm. Dacă este ceva sfânt în cultura noastră, este abilitatea de a ne exprima liber și de a gândi liber, fără să ni se zică ce să gândim.” Stephen Fry

Criminalii nu au încălcat dreptul la liberă exprimare al nimănui, ci au încălcat dreptul la viață al jurnaliștilor.

Răspunsul reputatului actor britanic Stephen Fry evidențiază confuzia de neîngăduit a Europei față de drepturile omului.

De ce se deplânge încălcarea dreptului la liberă exprimare? Charlie Hebdo nu au avut nicio piedică în exprimarea liberă, ci dimpotrivă, au atacat foarte mulți politicieni.

Faptul că toată lumea continuă să ‘susțină’ dreptul la liberă exprimare al celor care dispar încălcându-l, și încă în numele civilizației însăși, este un semn al decăderii discursului public în ghearele propagandei.

Dreptul la viață este încălcat zilnic în Europa și peste tot în lume, și adesea chiar în numele civilizației. Solidaritatea cvasiunanimă cu Charlie Hebdo nu poate ascunde sau suplini lipsa de atitudine față de acestea.

Ce împiedică Europa să își manifeste libertatea de expresie? Unde este libertatea sa de gândire? Unde este supremația sa? Adevărata blasfemie astăzi pare să fie dezvăluirea standardelor sale duble față de dreptul la viață, la libertate, la manifestarea religiei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s