Tu ești Charlie Hebdo? Eu sunt Mahomed

terror-7

Invectivele adresate celor care refuză tricoul cu ‘Je suis Charlie’ arată direcția noilor tabuuri ale societății. Președinții mai multor state își dau întâlnire la ceremonia jurnaliștilor sacrificați. Presa disciplinată vopsește niște criminali bolnavi în culorile terorismului, cea mai nouă religie a inumanității. Dușmanul oficial luptă împotriva liberei exprimări… asta în timp ce discursul jurnalistic este din ce în ce mai controlat.

Cine sunt, până la urmă, teroriștii? E totuși ridicol să susții că adevăratul criminal este Islamul. Nimeni nu a condamnat iubirea anchetând crimele pasionale. Dacă ar fi fost cu adevărat copleșiți de mânie, ucigașii ar fi comunicat mai mult despre ce îi doare; ziarele au raportat că au fost contactați telefonic de către fugari și că erau chiar prezenți și pe facebook în timp ce erau vânați. Încă nu s-au auzit amănunte, dar vor curge în zilele viitoare ca să fim siguri că circul nu se răcește și că nu o să ne oprim asupra problemelor din viața noastră reală.

Cele două trofee ale poliției franceze de aseară au o legătură la fel de mare cu atacatorii lui Charlie Hebdo precum cadavrul lui Osama bin Laden, care își schimba plin de șiretenie conformația feței la fiecare apariție televizată pe care CIA o prezenta publicului îngrozit.

O altă fațetă a terorii este ideea religioasă a datoriei noastre de a le arăta lecția discursului liber încuiaților de mahomedani ca ei să se disocieze de crimele religiei lor. Chiar și înainte de CH erau mari demonstrații în vestul Europei și creșteri spectaculoase ale xenofobilor în sondajele politice. Ultimul număr al revistei era, premonitoriu sau nu, despre pericolul islamismului.

Nu îmi amintesc însă să fi văzut în mass media vreo disociere a albilor creștini în urma vreuneia din multele crime ce se petrec în fiecare zi. 10 jurnaliști din Paris fac mai mult decât sute de mii de nevinovați din Gaza, Afganistan sau Irak.

Făptașii de la CH erau de ani de zile pe lista de supraveghere antiteroristă. Iată încă o paralelă nefericită cu 11 septembrie, când sistemul NORAD de apărare, în valoare de mii de miliarde, nu a intervenit. E cu totul ridicol să auzim a doua zi după atentat șefi de servicii secrete vorbind despre întărirea securității. Nu a fost nimeni nevoit să își dea demisia pentru un eșec răsunător. Nu e nevoie de reforma societății cât de reforma instituțiilor care nu-și fac datoria.

Suntem pregătiti pentru orice, dar nu pentru amenințările reale. Mai periculoasă decât presupusa islamizare a societății este evidenta incapabilitate a instituțiilor statului și tertipurile de a o ascunde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s