Crăciunul și moartea schimbării politice

1907352_10204788687171035_7316091180067340046_n
Aniversarea lui 1989, obligatorie pentru România de azi, împrumută Crăciunului un gust amar, amplificat de zeul consumerismului.

Poate creștinul să ignore amprenta morții în ziua nașterii lui Hristos? Este ușor de făcut o crimă, știind că responsabilitatea o va purta întregul popor. Însă depinde de fiecare din noi, personal, să recunoască această povară. În numele meu nu s-a întâmplat niciuna din aceste crime. Refuz să recunosc legitimitatea si logica lor.

Moartea cuplului Ceaușescu a fost necesară în primul rând pentru metamorfoza organizatorilor „revoluționari” în forțe democrate; dictatorul era incomod pentru că ar fi dezvăluit continuitatea conducerii; noii lideri au fost selectați din casta nomenclaturii, iar pentru plebe, sutele de morți rămân o avertizare asupra riscurilor mișcărilor de stradă împotriva unui regim expert în manipulare.

Iată că nu toți dușmanii dușmanului meu îmi sunt prieteni, ci profită de animozitățile mele pentru impunerea unor idei păguboase. Cu siguranță, preferințele sunt mai importante decât ura. Crima nu poate rezolva nimic.

Execuția mafiotă a ceaușeștilor în chiar ziua de Crăciun înseamnă un lucru: cei care s-au ocupat cu asta nu dădeau doi bani pe cultura tradițională. Imposibil să nu fi cunoscut semnificația zilei. Până și nomenclaturiștii se botezau și cununau în secret într-un soi de reviriment al ilegalității vechiului creștinism. Autorul pare sa fie insăși Aghiuță, care a ținut să adauge darurilor celor trei magi: ura, disperarea si crima.

Investițiile financiare ale bisericii consfințesc și adâncesc azi starea de deznădejde a maselor și refugiul religios în fața modernizării hidoase; amara victorie asupra comunismului aduce mai multă nedumerire asupra naturii statului, care pare să-și fi amplificat dupa 1989 zelul satanist.

Gigantica noua catedrală a BOR se clădește la Casa Poporului pe osemintele martirice ale soților Ceaușescu. Asta dacă nu cumva Iohannis face din Cotroceni Catedrala Mântuirii Neamțului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s