Viața noastră politică. Care e ideea legii?

anarc31Calitatea cea mai de seamă a unui partid este că nu faci parte din el și că îl înjuri după voie în numele libertății.

Existența categoriei sociale de „intelectual” presupune că ceilalți nu sunt capabili să gândească.

Sursa cea mai sigură de idei este dialogul; dacă acesta nu are loc, ideile încep să se distorsioneze.

Intelectualul e specializat să creeze frustrare în fața erudiției lui. Omul luminat se face înțeles de către cei mulți și generează putere și creativitate prin transmiterea de informație pertinentă și relevantă. Discuțiile lipsite de idei ajung să fie dominate de sentimente. Dialogul adevărat nu atacă sentimentul propriei valori, ci doar valoarea cuvintelor din imaginația noastră.

Când presupune obligația de a rumega ideile de-a gata, guvernarea cultivă neînțelegerea, confuzia și sclavia. În mod deliberat legile sunt alcătuite stufos și complicat pentru a te împiedica să te raportezi la ele fără serviciul unui avocat. Să te simți mic și prost în fața măreției lor.

O idee nu poate să fie bună dacă are nevoie de impunere prin forță. Valoarea ideii constă în deschiderea ei. Neasumată, ideea nu poate fi aplicată. În loc să facă legea simplă și egală pentru toți, statul vrea să ne arate că putem fi ilegali la tot pasul și să bage frica în noi și în jandarmii care îl apără.

Politica schimbă obișnuințele societății. Cel mai mare terorist este statul, în neparticiparea noastră. Avem nevoie de partidul NOSTRU pentru ca legea să lucreze pentru noi și nu invers.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s