Expectoral la președinție pentru toți neechipații ideologic

Picture 8 Diferențe între partidele politice?…nu prea sunt. Dreapta românească este, în fapt, unificată: Ponta este copilul minune al dreptei românești, deși nu sunt sigur că o recunoaște. Eu văd liberalismul de stânga de asumat în acest moment la scară planetară; prin urmare, mă găsesc „înscris” prin asociere în tabăra aliatului său, Tăriceanu, căruia îi propun un nume pentru viitorul partid: Stânga Liberală Activ Progresistă-SLAP (engl. PALL-Progresist Active Liberal Left ) SLAP-PALL, pronunțat „Îs la pol”. Ne situăm la polul vieții frumoase și sănătoase.

Cum se prezintă Victor Ponta? Un agent profesionist perfect axat conspiristo-deconspirat și în (relativ) control a ceea ce se întâmplă în jurul lui și care reprezintă oamenii pseudo-sistemului. Ponta este expresia tehnocrației. Cheile din mâna lui deschid uși mai mari și mai locale decât Iohannis. Sunt chiar acele uși care trebuie să le bată orice reformator al clasei politice. Reforma pare să fi început deja prin DNA, care a consacrat-o într-o formă ușor deductibilă și impregnabilă în mase.

Ponta și PSD reprezintă ceva, și trebuie recunoscut ce anume. Dacă dorești să-i criminalizezi pe Iliescu, Băsescu, Năstase până la Hitler, Stalin, Lenin și Marx și trecând prin Ponta, nu cred că ai foarte multe de câștigat. Și ar fi o atitudine cu adevărat nazistă, o crimă împotriva umanității. În clasa dominantă există așa: PSD și ceilalți. Iar ceilalți tot PSDul sunt, în cea mai mare parte; de aia se tot emigrează între partide. Este un zumzet nedeslușit această viață politică care, dacă te apropii, bubuie ca o oală subt presiune care stă să explodeze și să te opărească. Hai s-o lăsăm un pic să se mai răcească, până la primăvară, la alegeri parlamentare. Să avem un Crăciun și An nou fericit.

Hai să încercăm și o perspectivă cât de cât prietenoasă asupra celor care votează Ponta. Să luăm pe rând persoana care a pupat microfonul, potențial destul de tânără și respectabilă să-i-se-fi înscenat ceva, să trecem la (…doamnele sunt primele) contrademonstrația pesedistă și să împărțim cu ele o zacuscă, să trecem și pe la domnii din Valea Jiului, Oltenia, Moldova, Dobrogea și Țara Românească… șă bem o țuică, pălincă, răchie, uzo șî binieînțilies un jin la fripturî […] Patria noastră este limba română. Suntem posesorii unei limbi și al unei atitudini care vine cu această limbă, neîndeajuns exploatate așa cum se cuvine pentru binele și progresul umanității.

Înnoirea clasei politice este acceptarea stângii, care este tolerată în semi-ilegalitate. Ce este dreapta? Dreapta este importul satanist scump și otrăvitor al icoanelor de hârtie, al birocrației infernale, al risipei sub acoperirea economiei, al pârjolirii și uciderii în numele progresului, al îmbolnăvirii sub numele științei, al învrăjbirii sub numele politicii, al minciunii sub numele informării, al profitului în numele înțelepciunii. PSDul au fost și sunt aliații marelui capital la fel ca orice alt partid deja existent. În această clipă toată lumea este Mono-partid cu Ponta în frunte; liberali conservatori, neoliberali retrograzi, corporatiști poluanți.

Reacția de automată respingere și totală desființare a lui Ponta este stângace, grăbită și dăunătoare; Când e vorba de icoanele electorale, sunt de zis următoarele:
a) Poate fi o invitație pentru domnul Iohannis să printeze și el o iconiță electorală cu patronul lui religios, ales eventual de un duhovnic sau susținător;
b) Un asemenea cadou/cerere din partea unui susținător nu se poate refuza;
c) Mulți oameni sunt interesați de aceste lucruri; o nouă tradiție în politica românească de tipărire a iconițelor de hârtie cu sfântul ocrotitor poate fi văzut ca o binevenită recuperare a datinei străbune;
d) Este ușor de desființat ideea acestor tipărituri pe criterii eco, incluzând și celelalte practici extreme birocratice;
e) Cum ar suna un amendament în Constituție care să prevină acest lucru? De ce ar fi el necesar?

Poziția lui Victor Ponta este punctul de vedere cel mai nuanțat și mai ușor să de apărat în consecință. Nu e greu de privit la Ponta și Tăriceanu ca la niște parteneri reali și dovediți în reformă. Cel puțin la fel de buni ca și Iohannis, Predoiu și Macovei. În fața lui Iohannis, Ponta arată ca un profesionist alături de un amator.

Cum se prezintă Klaus Iohannis? Cel mai mare avantaj al său este factorul de echilibru pe care ar putea să-l reprezinte; numai dânsul are capacitatea de a dizolva parlamentul și de a-l reîmprospăta în primăvara viitoare; dacă ar face din asta o promisiune, ar avea o șansă mai mare; din păcate însă, refuzul dezbaterii la o televiziune concurentă nu îl recomandă un factor de echilibru solid; dânsul are nevoie de această confruntare la fel de mult precum susținătorii și oponenții săi, deopotrivă; este un test cu impact extrem de puternic: un președinte de țară adeseori merge pe teren ostil și vrei să vezi cum se bate pentru cauză; din păcate, dă semne că nu se simte în largul lui, că a obosit de atâta politică și că vrea acasă; strâmbă din nas la apropierea de un om sau altul, de o categorie sau alta și riscă să se conformeze imaginii negative pe care oponenții s-au străduit să i-o confecționeze. Nu poți vota pe cineva care dă cu piciorul, în văzul lumii, la oportunitatea de a intra în bârlogul inamicului, chiar acolo unde ar putea cel mai ușor să-l nimicească. Sâmbătă seară ar face bine să aibă o prezență zdrobitoare, și amin! cu Dumnezeu Înainte! Sper să mă ajute în momentul în care votez. În calitate de președinte al Asociației ADO-Artă pentru Drepturile Omului Îi fac cadou domnului Iohannis următoarea postare cu 12 întrebări pe care să Își structureze prezența la emisiune:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s