Pornind de la citatul lui George Carlin

0-carlin

„Guvernele nu vor oameni bine informați, educați și capabili de gândire critică; este împotriva interesului lor; ei doresc muncitori ascultători pe care îi duce capul doar cât să le conducă mașinile și să le completeze hârtiile; și îndeajuns de fraieri încât să accepte fără nicio rezistență.”

„Noi muncim, nu gândim” amintește că există o întreagă clasă socială care se identifică în starea descrisă aici; posibil cea mai numeroasă.

A-ți recunoaște starea de „masă de manevră” nu este lașitate sau curaj; mai precis, asumarea unei discipline a acțiunii poate fi un act de curaj în timp ce complacerea cu limitele intelectuale ar fi (posibil dar nu foarte probabil) lașitatea.

Dacă nu te simți (sau competiția nu te-a lăsat să te simți) printre cei inteligenți, asta nu presupune inacțiunea, ci dimpotrivă: ce îți mai rămâne de făcut dacă să gândești nu poți? să faci; ce să faci? în cine ai încredere? aici e baiul; alegerile le câștigă încrederea celor care nu pot/vor/cred să gândească; din această pricină, ei nu pot fi decât păcăliți; politicienii sunt astfel condamnați să fie niște păcălici; cu cât eși un păcălici mai abil, cu atât mai mare este succesul.

Aici intervin sentimentele, din care cel mai important este nesiguranța de sine, care propagă confuzie, ură de străin și frică de necunoscut; iar prelungirea stării de fapt este mult prea facilă și profitabilă ca să fie ignorată de păcălicii de succes.

Unde este soluția? 1.SENTIMENTUL; egoismul, frica și ura nu sunt nicidecum plăcute; ele pot fi disipate prin alternativă; 2.EXPERIENȚA; ce a fost, a tot fost; unde te-au adus alegerile tale de până acum? 3.ÎNCREDEREA în celălalt depinde de încrederea în sine; cine ești tu? cu alte cuvinte, COMPASIUNEA, EMPATIA și COMUNICAREA; iar mai presus de toate este UMORUL, buna dispoziție, zâmbetul și iertarea.

Cel mai mare dușman al vieții politice românești este infantilismul celor care nu se situează în clasa descrisă mai sus; campania electorală a devenit un concurs de inepții; se propagă ideea că e patriotic să urăști pe cineva sau ceva; însă partidul pe care îl înjuri are într-adevăr o rațiune de a exista; participarea politică nu se poate limita la exprimarea dorinței ca acesta să dispară fără a încerca să înțelegi ce îi aduce pe semenii tăi în poziția de a-l susține; un fapt nu încetează să existe dacă îl ignori; încearcă să comunici mai cu seamă cu cei care nu sunt în „partidul” tău; lărgește-ti orizontul; ajută la integrare; descifrează mesajele păcăliciului și ajută-i și pe alții a nu se complace în visul amăgitor.

Am fost admonestat pe feizbuc de prieteni care au constatat că am dat laic lui Ponta. Binențeles că vreau să văd ce zic toți candidații și mai cu seamă marele favorit. Neutralitatea nu pare să fie la modă zilele astea.

Când te găsești cuprins de entuziasm pentru vreun păcălici, fă un pas înapoi și privește ansamblul.

2 comentarii

 1. A wide range of materials ranging from gem stones, amber, coral, treasured metals, beads and shells havbe been used to make totally different vsrieties of jewellery.

  Owing to their significant symbols, patterns andd materials properties, jewelry is commonly
  thought-about ass a status symbol. There is
  distinct jewelry for almist every physique
  pardt they usually vwry from hairpins, ttoe rings to even genotal jewelry.
  I really like vintage and vintage jewelry.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s