Spiritul Departamentului De Stat American în premieră mondială la București

„Green Hours ITINERANT, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, prezinta premiera mondiala a proiectului „Celebrations Of The Spirit”. Purtand dubla semnatura a Teodorei Enache – Aisha – una dintre cele mai apreciate voci ale Romaniei – si a super-premiatului basist american Benny Rietveld – director muzical si basist al lui Santana si colaborator constant al altor mari muzicieni ai lumii, printre care Miles Davis – proiectul pune in scena o creatie muzicala prin care artistii demonstreaza potenta spirituala a muzicii ca limbaj universal.”

„Prin sprijinul financiar acordat proiectului Celebrations Of The Spirit, departamentul de Stat al SUA dovedeste inca o data generozitatea poporului american in sustinerea legaturilor muzicale (artistice in general) dintre cele 2 tari prietene.” ______________________________

Se întamplă lucruri mărețe in România. Unul din cele mai apreciate spirite pe plan mondial, promotor al noii ordini jazzistice, urmează să urce pe scenă în premieră mondială.

Trebuie să fie un motiv serios că titlul apare în original în engleză: „Celebrations Of The Spirit” – cu siguranță că „Sărbătorile duhului” sau „Serbările spiritului” ar fi sunat cu totul dubios.

Era o vreme când urarea „Să aveți o zi bună!” suna ca dracu’. Iată că până la urmă românii s-au obișnuit cu ea. Ar putea sa vina cu obișnuința traiului de pe o zi pe alta.

De la începuturile sale, jazzul a mers pe mâna mafioților. Dacă vânzarea de alcool a devenit legală între timp, iata ca vânzarea de spirite sub acoperirea muzicii este acum practicata de incarnarile lui Capone.

În așteptarea Halloween-ului, fantoma operei președintelui Green Hours, magnificul Voicu Rădescu, ne promite o adevărată ridicare spirituală.

pumpkin

Sculptura de Ray Villafane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s