Sunt un anarhist realist

binerauBanul nu presupune lăcomie. Societatea nu presupune egoism. Capitalismul însă tratează lăcomia și egoismul ca valori înalte. Se pare că, pentru bunul mers al societății, este de dorit ca omul să își construiască un sistem personal de implementare a unei aberații. Iar cine nu o face refuză cu încăpățânare inexplicabilă beneficiile „modernizării”, care au făcut din eludarea taxelor si a transparenței o „știință”.

Uscăciunea sufletească a vilei cu piscină de la marginea mării nu este evidentă pentru toți. Vremurile noi sunt vremuri boieresti. Maramureșanul se întoarce în satul lui să construiască o vilă în care nimeni nu se poate simți acasă și își poartă limuzina prin gropi. Asta în timp ce la Paris doarme pe stradă să nu plătească chirie si muncește cu ora. Curat integrare europeană.

Gheorghe si Ion s-au ridicat și au plecat in Italia. Noua republică nu are nimic de propus familiilor ce au rămas în urmă, eventual să îi urmeze acolo. Se numește ‘migrație economică’, e analizată în studii groase si propovăduită cum știm în țara lui Cameron, pe care îl curtează cu duioșie.

„Homo homini lupus” nu e o valoare a societății, ci dimpotrivă, un semnal de alarmă care cere conștientizare și acțiune. Societatea începe cu dominarea impulsurilor primare din partea fiecăruia. Când legalizează ilegalul, se pregătește de moarte. Mai sunt oare români care rezistă acestor idei atât de contrare culturii tradiționale? De milenii, or fi trecut ei prin altele mai dihai?

Statul capitalist a devenit treptat sinuciderea societății. Ministerul Sănătății, dominat financiar de vânzătorii de medicamente, inventează noi boli ca să-și crească vânzările. Ministerul Mediului aprobă otrăvirea Pământului la Roșia și la Pungești si modificări genetice. Ministerul de Externe ne bagă în conflict cu cel mai mare stat din lume, care ne e vecin, căptușit cu resurse din care ne alimentăm.

În fiecare om se află simțirea adevărului. Legea este în noi. De aceea ne înjurăm pe noi înșine, pentru că suntem nevoiți la tot pasul să contrazicem binele pe care îl simțim. De aceea se transformă discuția publică într-o corabie a nebunilor, pentru că această scindare interioară aduce îmbolnăvire mentală. Din obisnuință înjurăm ce suntem, o reminescență a modestiei pe care nu mai avem dreptul să o manifestăm.

Doresc să candidez la președinția primului congres al partidului Anarhist Realist (Я1addin) pentru că nu există stângă politică și nu există atitudine împotriva războiului. Un lucru mai grav decat celălalt.

Sloganul partidului este: Am planeta mea, sunt prizonier

Mare parte a legilor României sunt împotriva firii și trebuie să dispară. Despre Constituție știm bine ce s-a vorbit si cum au arătat modificările propuse. Ca să ajungă parlamentar, o persoană trebuie să dovedească inconștiență și coruptibilitate. Acesta este motivul pentru care mă declar anarhist. Legile actuale sunt ridicole. E din ce în ce mai mare răspundere politică asupra sistemului juridic și nu e de mirare. Legea trebuie să fie simplă și egală pentru toți.

Drepturile omului, în loc să fie folosite mârșav în politica internațională sunt de fapt de implementat prin educație și prin naționalizare globală.

De asemenea, mă declar realist prin faptul că puterea are întotdeauna dreptate conform doctrinei realismului politic. Însă, spre deosebire de lucrarea academică, puterea la care ma refer este cea a conștiintei.

Nu mă plătește nimeni, nici evreul, nici rusul, nici americanul și de fapt nu prea am timp si bani de candidatura asta. Însă nu mai pot cânta de multă vreme și vreau. Cânt pentru asta. Și sunt plătit de români. Hai să cântăm și să ne bucurăm: Am planeta mea, sunt prizonier…

Cine nu crede în miracole, nu e realist (Ben Gurion). Iată deviza Partidului Anarhistului Realist.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s