Democratie halal

democratiehalal
Prin actiunile lor internationale, Statele Unite nu mai permit sa vorbim despre democratie. Zeci de mii pierd viata anual pe altarul unei idei care nu mai inseamna nimic decat o umbrela pentru expansiunea puterii unora.

Consensul elitelor politico-economice este acela ca sunt prea multi oameni pe Pamant, iar acesta este cel mai sigur semn ca nazismul nu s-a oprit in 1945. In continuare militarismul conduce cercetarea tehnologica si inghite cele mai mari resurse. Puterea militara a ramas factorul esential in politica internationala. Adolf Hitler a venit la putere in mod democratic si nu a urmarit decat propasirea poporului sau. Daca englezii au putut sa creeze un imperiu colonial, asta nu insemna decat ca germanii erau inferiori caci nu aveau si ei unul. Germanii nu sunt inferiori! Prin urmare, ei trebuie sa isi capete locul pe care il merita.

Aceasta competitie nu s-a terminat, ba dimpotriva, este momentul in care face din nou razboi planetar. Cel complexat e convins ca detine pumnul cel mai tare si e nerabdator sa il testeze. Si ataca aici langa noi, cu participarea noastra.

Puterea poporului sta in educatia sa. Domnul Andrei Plesu face numeroase diatribe despre romani doar privind la televizor. Spre deosebire de cei pe care ii critica, domnul Plesu nu s-a educat privind la televizor. Daca, in numele libertatii, putem privi din confortul caminului nostru sute de crime in fiecare zi, poate ca asta are darul sa ne tulbure. Domnul Plesu, fascinat cum este de aparat, refuza practic reeducarea. Insa cei pe care ii critica nu pot sa refuze reeducarea. Si concluzia nu poate fi faptul ca sunt fundamental prosti.

„Monarhia” Romaniei nu a inceput in secolul al nouasprezecelea, ci mult mult mai inainte. Carol Intaiul a „modernizat” treptat pana la rascoala din 1907, sapte ani inainte de declansarea primului razboi mondial. Se lauda multe despre el, insa nu se lauda nimic din ceea ce nu s-a putut face din cauza lui. Poporul a mai asteptat 50 de ani pana la marea alfabetizare.

Omul se poate exprima liber numai daca stie sa scrie si sa citeasca. Si nu poate, daca televizorul bubuie tot acest timp, aratand succesul celor care nu au nimic de zis. Ce-i drept, poate da telefon in timp ce plateste la minut, daca vrea sa faca parte din aceasta poveste stralucitoare.

Ideea de „popor” contine ideea de inregimentare. Apartenenta se face prin diferentierea de celelalte. Nu prin sistemul de valori. In Ucraina, toti mananca, se imbraca si vorbesc la fel, insa politicianul ii da o misiune. Misiunea nu poate fi niciodata separarea.

„Cand te declari musulman, indian, crestin, european ori orice altceva, devii violent. De ce? Pentru ca te separi de restul umanitatii” – Krishnamurti

Intai fac pace cu lumea, apoi ma uit la mine si spun: Vreau sa ma imbrac asa, vreau sa merg la biserica aia. Prefer asta, caci am incercat pe cealalta. Pastrez lucrurile care imi sunt dragi.

Totul se desfasoara la nivelul constiintei. Acolo este puterea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s