Drone pentru pace

Razboiul aduce avantaje financiare fabuloase onorabililor producatori si negustori de armament din toate taberele si investitori in proiectele de reconstructie. Razboiul este deja declarat si inceput si se duce impotriva celor care refuza indoctrinarea banului.

Daca eu produc cartofi si tu rosii, trocul nostru la un moment dat inceteaza si apare moneda. Cum ramane cu cei care, in loc de cartofi sau rosii, printeaza bani? Ei ajung sa vanda stabilitate si sa o manipuleze dupa plac. „Stiinta” economica este vinovata pentru o gigantica risipa. Inclusiv de vieti omenesti. Si distruge planeta.

Cine nu intra in jocul lacomiei, piere. Insa mai sunt si alte valori care merita aparate. Citesc pe feizbuc ca cine vorbeste despre modestie e ca o statuie care isi acopera sexul cu o frunza.

Tot omul de „stiinta” este influentat de cine ii plateste salariul, insa prezinta informatiile sale ca pe un adevar imuabil, care in fapt se realizeaza prin teorii, imaginatie si consens. Vorbim despre fosile si despre milioane de ani de evolutie in cifre care se schimba de la an la an. Omul bolnav primeste 3 diagnostice si tratamente diferite de la 3 doctori. Statistica poate sa demonstreze si sa influenteze orice doreste. Mass media poate fi si este controlata, la fel ca si masele de alegatori.

Problema capitalismului este ca are nevoie de armate de saraci disciplinati, asa cum democratia ateniana se baza pe munca sclavului. Armatele astea e foarte posibil sa gandeasca si sa constientizeze cat e de prost sistemul care i-a adus unde i-a adus.

Vladimir Putin are numai de castigat daca este razboi, la fel si Barak Obama. Fiecare echipa este datoare sa construiasca o poveste pentru cei pe care ii cheama la lupta. Insa nu e de neglijat ca rusul isi apara râul, ramul in timp ce americanul mai face o miscare pe tabla in numele unui sistem minicinos, falimentar si nedrept pentru cei multi. Chiar e de neglijat ca Rusia e aici langa noi si e foarte mare si bogata? Asta nu vezi pe Discovery. Nu e de neglijat ca nu se poate rezolva pe cale diplomatica. De ce nu se poate rezolva pe cale diplomatica? Doar rusii si ucrainenii vorbesc practic aceeasi limba, diferente mici de circa 20%. Cum este romana din Republica Moldova. La televizor unul intreaba in ucraineana si celalalt raspunde in rusa, fara vreo traducere. De ce, dupa vizita sefului CIA la Kiev, o treime din ucraineni au devenit peste noapte teroristi? Mai precis, vorbitorii de rusa. Ianukovici nu a trimis niciodata armata impotriva poporului, iar gloantele din Maidan nu e deloc sigur ca el le-ar fi ordonat.

„O crima in care se persevereaza mii de secole inceteaza sa mai fie crima si devine virtute” (Mark Twain, scriitor absent in manualele americane din „corectitudine” politica).

Ar fi ingrozitor sa nu mai existe politie, doar drone bazaind imprejur, butonate de pe partea cealalta a planetei. Si sa intri peste noapte in categoria teroristilor doar pentru ca iti vorbesti limba.

Chiar nu ne permitem sa ne facem ca ploua. Trebuie sa manifestam impotriva razboiului. Shalom!
comun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s