6 milioane de ani de plictiseala, o luna de distractie. Materialismul atomic

Nu ma pot abtine sa ma gandesc la Mihai Mereuta, marele actor celebru in rolul cetateanului turmentat, de fiecare data cand vad sau aud pe domnul Mihai Razvan Ungureanu.

Interviul sau proaspat pentru ‘Adevarul live’ dovedeste ca a tras, si dansul, la masea. Iata ce declara: „Ceea ce se intampla este catastrofal. Sunt fericit ca s-a intamplat asa”. Interviul este o deruta totala. Il gasiti aici sau aici, sub titluri diferite.

Din pozitia unui om atat de puternic si de influent, aceste cuvinte nu sunt deloc de neglijat. Nu doresc sa vad un om politic asistand cu bucurie la o catastrofa pentru ca ar avea ceva de castigat de pe urma ei, asa cum semnaleaza domnia sa.

Eu am crescut la bloc. Ma simt bine la bloc. Nu vreau sa il vad maine bombardat pentru ca sa fie construit, mai apoi, un complex rezidential impecabil cu profitul zburand in insulele Cayman, la fel ca si noii proprietari, care vor considera in continuare ca e prea multa lume pe Pamant.

Articolele pline de patriotism razboinic care au umplut media si care vorbesc despre propaganda rusilor sunt oare scrise de oameni constienti? Cum ar putea sa se simta rusul, citind? Si cum ar putea sa reactioneze el?

Altceva decat ce s-a tot intamplat, nu se va intampla. De la rusi am capatat ceva mult mai de pret decat pot intelege americanii vreodata: sangele din vine. Nu vorbesc doar in numele meu: din lexicul romanesc, o treime e slav.

Este momentul sa aratam impartialitate in judecata. Daca automobilul are doar volan spre dreapta, merge in cerc si intra in copac.

cul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s